Noutăți

Paștele în Bucovina

Locație: sediul Consulatului General al României în Cernăuți, Ucraina

Serviciul Etnografie din cadrul Muzeului Bucovinei organizează, în perioada 4 aprilie – 4 mai a.c., la Cernăuţi, expoziţia „Paştele în Bucovina” care cuprinde imagini cu ouă încondeiate ilustrând diversitatea motivelor tradiţionale încărcate de simboluri specifice Bucovinei, zonă în care meşteşugul încondeierii ouălor a devenit o adevărată artă.

În cadrul acestei manifestări culturale dedicate Sărbătorilor pascale, va fi susţinută şi o conferinţă legată de semnificaţia celei mai importante sărbători de peste an şi de rolul pe care îl reprezintă obiceiurile şi tradiţiile pascale din Bucovina în promovarea şi transmiterea acestora tinerei generaţii.

Expoziţia are loc ca urmare a colaborării instituţionale între Consulatul General al României în Cernăuţi şi Muzeul Bucovinei, prin parteneriatul de susţinere a proiectelor culturale dedicate tradiţiilor pascale, considerând Anul Centenarului Marii Uniri un prilej de consolidare a relaţiilor între cele două instituţii şi de promovare a patrimoniului cultural naţional al românilor de pretutindeni.

Hora Bucovinei

Obiectivul general al proiectului îl reprezinta dezvoltarea durabila a turismului în judetul Suceava prin cresterea numarului de turisti, îmbunatatirea gradului de atractivitate prin promovarea destinatiei turistice Bucovina.

Obiectivul specific al proiectului îl reprezinta cresterea gradului de atractivitate a judetului Suceava, promovarea produsului specific „Hora Bucovinei” prin organizarea unui eveniment cu impact turistic, necesar elaborarii brand-ului „Hora Bucovinei”, în vederea dezvoltarii turistice si a stimularii economice a judetului Suceava.

Proiectul „Hora Bucovinei” îsi propune sa faca cunoscut la nivel national specificul si unicitatea obiceiurilor si traditiilor pastorale din Bucovina si sa îmbunatateasca imaginea Bucovinei la nivel national.